dijous, 17 de gener del 2013

La higiene com element de salut


Ahir, dimecres 16 de Gener del 2013 ens tocava exposar el tema "Necessitats bàsiques: la higiene" dins l'assignatura Autonomia personal i Salut infantil. 

Aquesta exposició ha volgut ser molt activa, fent així que les alumnes hi tinguessin un paper actiu. Per això, primer s’ha fet una introducció prèvia, on es deixava clar que es començava un tema nou, el qual tracta sobre les necessitats bàsiques. S’ha presentat l’índex del que faríem, i de com havíem estructurat el treball. 

Un cop vistos els diferents punts que s’anaven a tocar, sent el primer la higiene, s’ha necessitat de la participació de les alumnes, on els hi hem preguntat què entenien per higiene. Escoltant les diverses definicions, s’ha acabat donant la més correcta, la qual comportava una classificació, entre higiene personal i higiene ambiental, que també han estat explicades.

Seguidament, s’han explicat les fases que formen l’adquisició d'hàbits d'higiene: la passiva, la de col·laboració i l’activa. Un cop exposades, s’ha parlat de l'higiene corporal específica, explicant les dues cures del nadó, que són el bany i les atencions específiques. 
Primer s’han explicat les pautes de com banyar al nadó. Duent a terme la segona activitat, on dues de les alumnes, la Ruth i la Cristina, han sortit per anar seguint els passos i fer la demostració pràctica.


La Ruth i el moment del bany

La Cristina eixugant el nadó

Acabada l’activitat, s’han seguit explicant les atencions específiques, dividides en cinc subapartats; pentinar, orelles, ulls i nas, boca i ungles. I aquí s’han fet les últimes activitats; s’anaven explicant cadascuna de les atencions, i anaven sortint alumnes per fer la demostració. 

La Carla pentinant el nadó
La Sandra netejant les orelles

La Marina netejant el nas i els ulls
La Judith netejant la boca
L'Andrea tallant-li les ungles

I per finalitzar, els hi hem dit que aquests són els hàbits generals que s’haurien de tenir en compte en la higiene del nadó.


Text escrit per les alumnes de 1er de CFGS Ed.Infantil - Laia Rodríguez i a la Sandra Oliva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada