dilluns, 19 de novembre del 2012

Infants, petits exploradors!

Continuant desde el credit de les TAC del mòdul d'expressió i comunicació dels alumnes de 2n curs, us adjuntem la opinió sobre un altre tema a tractar de la manera d'aprendre i adquirir coneixements dels infants segons diversos estudis.

Aquests dos articles publicats per Dolors Reig (article 1, article 2) parlen sobre la manera d’aprendre i adquirir coneixements dels infants i de la seva creativitat. Es mostren uns estudis on intenten saber si els nens aprenen millor explorant per ells mateixos o donant-los instruccions de com actuar o utilitzar un objecte.
Van provar fent un experiment que consistia en fer dos grups separats de nens i se’ls proporcionava una joguina a cada un d’ells, als nens d’un grup se’ls deixava fer perquè ells
mateixos investiguessin i l’educador feia créixer la curiositat dels infants. A l’altre grup l’educador es limitava a donar instruccions de com utilitzar-la.

El resultat d’aquest experiment va ser que els nens que van explorar per si mateixos van aprendre més formes d’utilitzar la joguina que no pas els de l’altre grup que rebien instruccions,
que nomes van saber utilitzar la joguina com els hi havien ensenyat exactament.


Com podem comprovar els nens aprenen més i millor si els hi deixem una mica de llibertat i temps, deixant que comprenguin el perquè de les coses, pensant i raonant.
El gran error que cometem els adults és pensar que els nens per ser petits no saben fer gaire bé res per si sols i ràpidament quant els hi presentem una novetat com pot ser una joguina
nova els hi expliquem com funciona detalladament, quines utilitats té, on
s’engega... limitant la seva creativitat i no deixant que ell mateix explori, observi i pensi com podria fer-ho funcionar.

Els hi donem tot fet i solucionat no deixant créixer i desenvolupar plenament les seves capacitats.

En definitiva creiem que els infants són petits exploradors de l’entorn que el que necessiten és estimulació i motivació i no només ordres i instruccions.


Escrit per: Mari Angeles Doblas, Brenda Eslava, Eva Mª Cencillo i Dani Tonda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada