dimecres, 8 de maig del 2013

FIGURA DEL COORDINADOR DE PARENTALITAT A CATALUNYA


A continuació, us deixo un fragment del Col·legi Oficial de Psicòlegs en Catalunya, que volen introduir a Catalunya la figura del coordinador de parentalitat per tal d’ajudar a les famílies amb alta conflictivitat en el procés de separació/divorci a reorganitzar la transició:


“ Es calcula que entre un 8-15% de les parelles que es separen no aconsegueixen minorar la conflictivitat passats dos o tres anys del divorci. Recorren a les demandes i al litigi per resoldre les seves disputes, repercutint en un alt cost econòmic i emocional. 
Aldo Morrone va revisar alguns mites de les separacions, com que les separacions han de ser amigables, que la vida dels nens no ha de canviar o que les coses poden millorar amb el temps. A continuació, va parlar extensament sobre els nous tipus de famílies sorgides després de les separacions o divorcis i la necessitat d’incloure als fills i noves parelles en el procés de mediació o de coordinació de parentalitat. Va mostrar vídeos d’intervencions amb nens que reflectien les dinàmiques familiars.  I va posar especial èmfasi en la importància d’enfocar en les excepcions del conflicte, és a dir, explorar quan no té lloc la dinàmica conflictiva.”
No obstant, us deixo l’enllaç del article que és molt més extens i ho explica amb detall: Coordinador de parentalitat
Jo penso que la transició de separació o divorci deu ser molt difícil, però em sembla bé que intentin introduir la figura d’un coordinador de parentalitat, si així, ajudem aquells que están passant per aquests tràmits que lis sigui molt més fàcil portar la situació  intentant que els fills sofreixin el menys possible, i no sortin perjudicats ells.
I vosaltres què opineu? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada