divendres, 12 d’abril del 2013

La tortuga d'encaix

A l'assignatura de joc, vam haver de realitzar una joguina lúdica i educativa feta a mà. La meva joguina s'anomena: la tortuga d'encaix. Un joc d'encaix cobert d'una tortuga, destinat a nens i nenes de 4 a 6 anys.


Es tracta d'un joc d'encaix compost per peces geomètriques de diferents formes i colors. A cada forma geomètrica hi ha el nom en català de la peça i darrera el nom en anglès i el color de la peça. 
Per crear aquesta joguina he utilitzat el material següent: pintures de colors, adhesiu de doble cara, cola blanca, diaris, pinzells, un got amb aigua, tovallons, una caixa de cartró i tacker negre. Aquesta joguina s'utilitza de manera que a les peces hi ha escrit el nom en català de la forma de les peces geomètriques i per darrera el nom en anglès de la forma geomètrica de la peça i el seu color. 





Es situaran les peces al terra i el nen/a agafarà una peça. Haurà de dir el nom de la peça corresponent en català i després en anglès i el seu color. Si ho encerta podrà col·locar la peça al seu lloc corresponent de la caixa, però si falla deixarà la peça i agafarà una altre. Quan encerti totes les peces i estiguin col·locades a la caixa haurà assolit els coneixements correctament. 

La Marina jugant amb la tortuga d'encaix
Se'm va ocórrer realitzar aquesta joguina a partir de la caixa que tenia a casa i perquè volia treballar els colors i les formes geomètriques. Un cop volia fer el joc d'encaix vaig pensar de decorar-ho amb una tortuga al damunt per així incitar més als nens i nenes a jugar i aprendre de manera divertida. 


Andrea Altman
1er CFGS Educació Infantil 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada